Vi har vært på bransjens største messe og møtested, Sign, Print & Pack-messen på storslåtte X Meeting Point. Vibeke var på plass på standen og har svart på et par spørsmål om årets deltakelse.

Hvorfor Sign, Print & Pack-messen?

Både eksisterende og potensielle medlemmer stiller ut her, og Skilt- og dekorforeningen er samarbeidspartner. Våre medlemmer får gratis standplass og vi opplever dette som en relevant møteplass for både oss og våre bransjekollegaer.

Hvorfor velger vi å være synlig her, og hva er målet med å delta?

I år ønsket vi å fokusere på utdanning, noe som er spesielt relevant etter at Utdanningsdirektoratet kom på banen før sommeren og jobber aktivt med ny læreplan. Det er viktig at dere som medlemmer bidra her – les mer om hvordan.

Faget har også fått nyslått mester i profileringsdesign, Randi Helene Haugrim, noe vi selvfølgelig er veldig stolte av. Du kan se filmen av henne her. Denne utdanningen kan man ta på deltid, ved siden av at du står i jobb, og arrangeres av Folkeuniversitetet. Les mer om utdanningen her.

Hva synes vi om årets messe?

Messen avholdes hvert annet år, og vi har vært med på alle sammen. Nytt i år er at også emballasjemarkedet, herunder f.eks. matvareemballasje, medisinforpakning eller transportemballasje, er tatt med under paraplyen, og messen er dermed dobbelt så stor som forrige. Ny teknologi og raske maskiner kan vel også nevnes som noe av det som er spennende i år. Selve standen vår er mye synligere, med bedre plassering, filmsnutter på veggen og foliert bil i sentrum, opplever vi også økt oppmerksomhet. I tråd med å sette fokus på utdanning satte vi opp en quiz med spørsmål direkte relatert til temaet, og premien, en elsykkel, også godt synlig på standen. Vi fikk ca 20 svar på quizen, og vinneren er annonsert på Facebook og LinkedIn.

Hvilke spørsmål får dere mest av?

Det er mange aktive bransjeaktører som ønsker informasjon om hvordan de kan ta svenne- og mesterbrevet, og det er vi veldig glad for! Når de erfarne utøverne ser nytten av å ha kompetansebevis, så tilfører vi faget et veldig nødvendig løft. Bedrifter vil også gjerne ha tak i kandidater med kompetansebevis, og vi gjør det vi kan for å videreformidle dette på vegne av våre medlemmer.

Det er dessuten stor interesse for den foreslåtte sammenslåingen med Fespa. Det synes for de fleste at vi står sterkere sammen enn hver for oss, og at Fespa også har fokus på utdanning innebærer mange sammenfallende ønsker om videre retning. Les mer om SDF og Fespa her.

Tusen takk til alle som har bidratt, og alle som har vært innom standen!